SMK Balai Besar Dungun Terengganu

Sepakat Menjana Kecemerlangan Berbagai-bagai Bidang

Category Archives: Uncategorized

salam semua

untuk makluman anda pengnjung blog ini memandangkan penggunaan facebook dah makin meluas, maka admin dah buka page di facebook untk lebih memudahkan maklumat disampaikan.. info2 IKBN, permohonan ke SM Teknik 2012 dan syarat2 nya pun dah ada. sila lah ke page facebook sekolah ya .. blog ni slow la admin jarang dah masuk. harap maklum sekian terima kasih atas sokongan anda semer… http://www.facebook.com/pages/smk-balai-besar

Info Pra Diploma Uitm

Adalah dimaklumkan bahawa program Mengubah Destini Anak Bangsa (MDAB) telahpun berjalan selama satu semester dengan lancar di kesemua cawangan UiTM di seluruh negara. Sebarang pertanyaan bolehlah dimajukan kepada En. Nasrul Mizan (ext.1114) atau En. Che Amri Che Sulong (ext.1102).

Bersama-sama ini dilampirkan borang-borang berkaitan untuk memohon kemasukan MDAB akan datang.

klik untuk Borang Permohonan
klik untuk Borang Pengesahan Pendapatan
klik untuk Syarat Kelayakan Umum & Akademik
Borang-borang ini juga boleh didapati di Pejabat HEA. Borang yang telah lengkap diisi (setelah keputusan SPM dikeluarkan) bolehlah dihantarkan ke :

1. Pejabat Pengarah Kampus (u.p En. Che Amri Che Sulong)
2. Kaunter HEA, UiTM Kampus Dungun

Info IKBN@ Institut Kemahiran Belia Negara

maklumat berkenaan program sijil di sini
dan maklumat berkenaan program diploma IKBN di sini
dan maklumat berkenaan IKBN; pusat latihan dan kursus dan maklumat yang berkaitan lihat di sini

Karnival pendidikan MARA

Pergi jgn tak pergi. 15 dan 16hb di t t c k trg.

Prog pra diploma uitm

Permohonan pra diploma uitm telah di buka mulai 1 hingga 31 mac. Syarat dan kelayakan sila lawati laman ini. online.uitm.edu.my/

doa sebelum belajar

بسم الله الرحمن الرحيم
اللهم صل على محمد وآل محمد
اَللَّهُمَّ اَخْرِجْنِي مِنْ ظُلُمَاتِ الْوَهْمِ، وَاَكْرِمْنِي بِنُوْرِ الْفَهْمِ. اَللَّهُمَّ افْتَحْ عَلَيْنَا اَبْوَابَ رَحْمَتِكَ،
وَانْشُرْ عَلَيْنَا خَزَآئِنَ عُلُوْمِكَ بِرَحْمَتِكَ يَااَرْحَمَ الرَّاحِمِيْنَ

Bismillâhir Rahmânir Rahîm,

Allâhumma shalli ‘alâ Muhammadin wa âli Muhammad

Allâhumma akhrijnî min zhulumâtil wahmi, wa akrimnî bi nûril fahmi. Allâhummaftah ‘alaynâ abwâba rahmatika, wansyur ‘alaynâ khazâina ‘ulûmi- ka birahmatika yâ Arhamar râhimîn.

Dengan asma Allah Yang Maha Pengasih dan Maha Penyayang
Ya Allah, sampaikan shalawat kepada Rasulullah dan keluarganya

Ya Allah, keluarkan aku dari gelapnya kebingungan dan muliakan aku dengan cahaya pemahaman. Ya Allah, bukakan kepada kami pintu-pintu rahmat-Mu, dan curahkan kepada kami khazanah-khazanah ilmu-Mu dengan rahmat-Mu wahai Yang Maha Pengasih dari segala yang mengasihi.

dikutip dari blog cg azemi- pelajar yang berminat mendalami ilmu bahasa melayu sangat elok mengikuti posting beliau di blog cg azemi

%d bloggers like this: